lauantai 8. kesäkuuta 2013

Jennifer Egan: Sydäntorni

45. Jennifer Egan: Sydäntorni



Olen halunnut lukea Eganin uuden kirjan siitä saakka kun kuulin, että sellainen on suomennettu. Paitsi että tämä ei olekaan upouusi, vaan ilmestynyt englanniksi jo vuonna 2006. Jostain muistan lukeneeni, että Egan on kirjoittanut yhteensä neljä kirjaa. Toivottavasti ne kaksi muutakin suomennetaan pian, sillä tämä on hyvä kirja.

Newyorkilainen Danny matkustaa Itä-Eurooppaan restauroimaan serkkunsa ostamaa vanhaa linnaa, jonka mielenkiintoisin osa on torni. Toisaalla Ray istuu vankilassa ja osallistuu luovan kirjoittamisen kurssille. Lopussa kurssin pitäjä Holly löytää oman sydäntorninsa.

Kirjan rakenne on poikkeuksellinen ja kiinnosti heti. Tarina onnistuu yllättämään lukijan, mikä on aina positiivista. Tarinassa sekoittuu tosi ja fantasia varsin kiehtovalla tavalla. Kauhun ja dekkarinkin piirteitä on. Minuun tämä kolahti enemmän kuin viime kesänä lukemani Aika suuri hämäys, jonka suhteen odotukset olivatkin varmaan liian korkealla. Tämän suhteen odotuksia ei ollut ja ne ylittyivät. Egan pääsee tätä vauhtia suosikkikirjailijoideni joukkoon.

Arvio: 5/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti