lauantai 28. elokuuta 2010

Heinäkuu 2010, osa 1

58. Anja Snellman: Parvekejumalat

Somaliperheen tytär haluaa tulla suomalaiseksi vapaaksi nuoreksi. Toisaalla suomalainen, liikaakin vapauksia saanut tyttö haluaa kääntyä muslimiksi. Ärsytti somalilasten teennäiset nimet ( Anis, Vanilja, Fenkoli, Räkättirastas...) Muuten kirja kyllä pisti ajattelemaan ja puhui voimakkaasti tasa-arvosta saarnaamatta. Kiinnostava mutta vähän ärsyttävä.

Arvio:  4/5

59. Henning Mankell: Syvyys

Tämä kolahti ja kovaa. En edes varsinaisesti tiedä miksi. Päähenkilö on jotenkin niin hirveä - hirveän kiinnostava ja hämärällä tavalla inhimillinen kaikessa kamaluudessaan ja itsekkyydessään. Itseltään hukassa olevan ihmisen traagisesti päättyvä tarina - valheiden verkko pettää lopulta. Itsekeksityssä todellisuudessa ei voinutkaan elää ja olla. Hieno kuvaus. Hieno ja karmea ja karmiva.

Arvio:  5/5

60. Mary Ann Shaffer ja Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville

Kirjeromaani sodan ajoilta. Kirjallisuutta, jossa lukeminen ja kirjallisuus ovat keskeisessä osassa. Tästä olen lukenut netistä, mutta enpä juuri jaksanut innostua tästä kirjasta. Se ei vetänyt mukaansa vaan lähinnä tylsistytti. Meinasin jopa jättää kesken.

Arvio:  2/5

61. Leena Lehtolainen: Henkivartija

Taattua Lehtolaista. Mielellään näitä lukee, vaikka kirjan rakkaustarina olikin todella naiivi ja muutenkin kirja oli vähän epäuskottava. Mutta silti sujuva, nopea- ja helppolukuinen, mukaansatempaava. Ei sortunut sellaiseen omahyväisyyteen mitä kerronta joissain muissa Lehtolaisen kirjoissa. Ilvesteema oli kiva.

Arvio:  3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti